24. huhtikuuta 2014

Suosittelen lämpimästi

© Shaft
Aah, mikäs sen parempaa kuin jatkaa tätä esittelyhärdelliä vielä ihan vähän. Ihan vielä en ole uskaltaminen ja kehtaa aloittaa pitkästä aikaa kirjottelua raapustamalla litaniaa siitä miten isosilmäiset mary suet tekevät maailmasta kamalamman paikan, joten aloitellaan jostain kivasta ja pehmoisesta. :3 Alla on pitkäveteisesti muutamia hienoja sarjoja (etenkin niille, jotka eivät animesta ole vielä saaneet paljon irti), jotka todella tarvitsee katsoa, ei tosin missään tietyssä järjestyksessä. Eli animensuositteluaika, ready, set, go!

Yksi ensimmäisistä Hopeanuolta vakavammin otettavista sarjoista joita omalla kohdalla tuli katsottua oli Bakemonogatari. Sarja oli sopivan lyhyt, hienosti piirretty... ja täynnä mahtavaa dialogia. Anime-Planetin jakamaa "Cool Story Bro"-badgea ei todellakaan ole tehty turhaan. Vaikka dialogipohjainen sarja kauhistuttaisikin, jos sarjasta löytyy teräaseita piilotteleva tsunderetyty Hitagi Senjougahara ja maailman suloisin opening Renai Circulation, niin ei sarjaa voi olla katsomatta. ^__^ Nisemonogatari muine jatko-osineen on vielä vähän vaiheessa, mutta innolla odottaen, jospa ensimmäistä kautta parempaa settiä olisikin luvassa!

© Wit Studio
Jos toivoit että Shingeki no Kyojin jäisi listalta näkemättä, niin syvimmät pahoitteluni.  Sarja tuskin myöskään tarvinnee sen suurempia esittelyitä. Suoraan sanottuna astuin titaanijunaan vähän myöhässä melkein kauden lopussa, aikaisemmin sarjasta kuulematta. Vahinko lähti kiertämään tosin erään videon takia - oikeesti, kuka ei hämmentyisi. :D Joka tapauksessa hämmentävän videon takaa löytyi oikein kelpo ja mielenkiintoinen sarja, jota tosin bashataan turhankin lujaa "koska mainstream" ja hassunhauskat kevyt levi-vitsit. Vaikka Hajime Isayaman manga ei kauneudellaan välttämättä loistakaan, niin anime täyttää helposti vuoden tyylikkäimmän sarjan viran. Also vaikka katsojakunnan viestit koostuisivatkin pelkästä huumorista, niin tuskinpa kovin moni voi torjua Dead Marco-vitsejä enää pidemmän päälle. Pitää enää vain toivoa, että toinen kausi ei vajoa liikaa huonommaksi kaiken ylistyksen jälkeen.

Jos et katso Steins;Gatea, missaat paljon. Ei tarvitse olla suuri scifin ystävä tyksiäkseen tästä! Jokseenkin tylsähköt ensimmäiset hetket kääntyvät nopeasti edukseen, ja hahmoista muodostuu nopeasti suunnattoman paljon tykästyttäviä. Kaiken lisäksi Rintarou Okabe voi olla yksi oudoimmista hahmoista hetkeen, mutta samalla ehkä sympaattisin tiedemies koskaan. El psy congroo!

Usagi Drop kuuluu jälleen lyhyisiin sarjoihin, joissa on kuitenkin suunnattomasti potentiaalia ja ehkä jopa vähän miehisiä kyyneleitä. En henkilökohtaisesti pitänyt juurikaan mangan ottamasta suunnasta sarjan suhteen, mutta anime on itsessään ja spesiaalijaksoineen juuri täydellinen. :3 Vaikka sarjan juoni on sangen yksinkertainen ja alusta loppuun asti tyypillistä slice of lifeä ilman suuri yllätyksiä, saa siitä yrmyinkin animuharrastaja hymynpoikasia yhden jos toisenkin. Ja tämä on paljon sanottu ihmiseltä, joka ei yleensä ole sen suuremmin kiinnostunut lapsikeskeisistä kasvutarinoista. Symppissarja kera maailman suloisimman pikkutytyn Rin Kagan, mikä voi mennä pieleen?

© Production I.G
Mieleni teki ahtaa tähän lukuisia sarjoja, mutta erityisesti nämä koin mainitsemisen arvoisiksi. Jokainen sarja on erilainen ja tuo oman pienen säväyksensä animeihin, olivat sitten ylikatsottuja tai eivät. :3 Oli sarjan katsomisen lopputuloksena tarkoituksena sitten oppia jotain kasvutarinan myötä tai arvostaa uusia piirtotyylejä, on näistä sarjoista paljon saatavissa irti - tosin niistä asioista pitänee todennäköisesti kirjoittaa pidemmin myöhemmin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti