28. kesäkuuta 2014

Rakkauspakkauksia


Uhosin uusia tekstejä ensinnäkin enemmän ja useammin, mutta mitenkä kävi. Se kauan uhottu tietokone majoittautui viimeinkin, ja kasausprosessin jälkeen tiedossa oli oikein hyvä masiina. Intelin i5-4670K prossulla ja NVIDIAN GeForce GTX 770:lla mennään eteenpäin, joten eiköhän nyt jatkoa ajatellen tehot riitä. Anyways, lupasin muutamia ensiajatuksia joistakin peleistä, mutta blogille kävi ylläolevat Mirror's Edget. Hurahdin ihan täysin uusiin peliprojekteihin, ja unohdin vallan tehdä ajatuksenkeruun paperille. ;_;

Pahoittelut on nyt pahoiteltu, ja olennaisuuksiin voidaan siirtyä. Pettymyksiä ja odotuksia suurempia yllätyksiä oli ja meni, ja alle tahtoisinkin nyt kasata muutamia pieniä ajatuksia isoimmista, niin positiivista kuin negatiivisistakin ylläreistä, joita nyt parin viikon aikana on ilmaantunut. Steamin kesäalemyyntien vuoksi tiedossa saattanee tulla vielä jotakin uutta, joten korvat ja silmät auki. :O

Yksi suurimmista yllätyksistä oli ehdottomasti Watch_Dogs. Näyttiksen mukana ilmaantunut ilmaispala tuntui sangen ironiselta sen jälkeen, kun koko edellisen viikon oli vain kuullut pelkkää shaibaa itse pelistä. No, tähän mennessä peli on ollut mielettömän hauska. Onko peli nätti, todellakin on. Entä onko se mielenkiintoinen, ehdottomasti. Löytyykö teknisiä ongelmia... no, joo. Autojen yhtäkkinen spawnaaminen naaman eteen pakoon ajaessa on suunnattoman rasittavaa, ja junien hätäpysähtyminen hypätessä raiteille hämmentävää. Huonosti tehdyt heijastukset ikkunoissa eivät kuulune itse gameplayhin, eivätkä ne juurikaan niihin erityisemmin keskittymättä häiritse. Joka tapauksessa peli on hieno. Mekaniikat ovat hiton siistit, ja Aiden vaikuttaa oikeesti mielenkiintoiselta hahmolta. Ajatus siitä, että jokaisella pelin ihmisellä on nimi ja omat persoonalliset piirteensä, on huikea. Toistaiseksi en ymmärrä suunnatonta bashausta, jota peli on saanut enemmän kuin paljon osakseen. Ehdottomasti tahdon kirjotella lisää pelin läpäisyn jälkeen. :3

Vähemmän tai enemmän yllätti myös Mirror's Edge. Toinen osa juuri julkaistuna ja paljon hypetettynä oli pakko tähänkin tarttua. Eh. Kuuleman mukaan kyseessä piti olla "järkyttävän upea" ja innovatiivinen peli, mutten voinut mitenkään peitellä pettymystä. Ajoittain järkyt kontrollit vievät välillä maun pelaamisesta, ja poliiseja vastaan tappelu ei vain tunnu yhtään pelin hengeltä. :F Ootin kai vähän enemmän fiilistelypeliä, jossa katolla kiipeily ja ninjailu on pääosassa. Mutta kävi miten kävi, on kyseessä edelleen oikein kiva tapaus. Mitä nyt vain ei ehkä täysin kaiken sen hypetyksen arvoinen. Mielettömän hienoja grafiikoita ei kuitenkaan saa unohtaa!

Saint's Row: The Third on yksi ainoita pelejä, joita on jaksanut tahkota päälle 30 tuntia vain kolmen neljän päivän sisällä ja joista on jaksanut etsiä kaikki collectiblet. Vähän kieli poskella parilla eurolla Humblebundlesta ostetusta pelistä paljastuikin ihan mielettömän hauska multiplayertapaus. :D Huumori voi tuntua vähän hämmentävältä, mutta suuremman osan ajasta oli se lähempänä hauskaa kuin päiväkotihuumoria. Eikä hahmogeneraattorin kaltaista varmasti ole muualla, kuka ei haluaisi pelata kirkkaanvihreällä miehellä? Ootin erillisiä kampanjoita single- että multiplayerille, mutta näitä ei kuitenkaan ollut. Jotkut missionit eivät juurikaan sovellu multiplayeriin (saati ole hauskoja kun toinen istuu helikopterissa tekemättä mitään), mutta luojan kiitos vähemmälle jäävät. Pidin paljon!

FEZ oli myös jotain, jota odotin ainakin nääääin paljon. Aikaisempi kone (aka Maisa) ei suostunut edes käynnistämään koko peliä, joten perhana totta kai odotin jotain ultrasiistiä. FEZ osoittautui ihan suunnattoman nätiksi. Koko maailmankääntelymekaniikka on ihan helmi, ja Gomez on ehkä yksi suloisimpia hahmoja kuunaan. :3 Joka tapauksessa peli on ehkä vähän liian nerokas. Puzzlepelien kuuluu viedä aikaa ja saada aikaan hermoromahduksia, mutta kun puzzlea ei pääse läpi jääden kiinni millisekunneista ja yhdestä mekaanisesta virheestä, hermostuttaa vähemmästäkin. Odotin myös jonkinmuotoista fast travel-vaihtoehtoa. Ei, peli ei ole missään missään nimessä huono. Ehkä sangen ylinerokas ajoittain, mutta vain ajoittain. Ja on se ehkä myös vähän päähän koskeva, mut hei, grafiikoilla on hintansa! Jos et omista, osta. Heti.

En tiie saanko laskea Rogue Legacyä tähän listaan pelattuani aiemmalla koneella parisenkymmentä minuuttia, mutta miksipä ei. Kuten TotalBiscuit muun muassa totesi, ei kyseessä ole täysin perinteinen roguelike. Jokaisen kuoleman jälkeen hahmon jälkeläinen jatkaa edellisen kasaamien rahojen kanssa, yrittäen pohjustaa hyvän alun seuraavalle. Käytännössä peli on vain rahan ja armorien farmaamista yhtä ylihyvää hahmoa varten. Kaikilla lapsilla on omat traittinsa - joku on värisokea, joku pelkää kanoja tai joku ei nää 3D:nä. 103-levelisenä en voi sanoa peliä tylsäksi, mutta ehkä vähän yksitoikkoiseksi. Dungeonit muuttuvat joka kerta, mutta bossit pysyvät samoina ja välillä yhtä epäreiluina, kunnes sattuu löytämään tarpeeksi rahaa päästäkseen lävitse kuin leikiten. :|

Muutamia pelejä, joihin tahdon ehdottomasti palata vähän paremmalla ajalla ovat Batman: Arkham Asylum, Skyrim, Deus Ex: Human Revolution ja ehkä jopa Borderlands 2. Niin paljon tuplapisteitä. En usko voivani yhtäkään näistä välttämättä tiivistää muutamalle riville, joten mieluummin kasaan vähän isomman pakkauksen myöhemmin. :3 Projekti "Mirror's Edgen viimeiset kolme chapteria loppuun" jatkuu kenties nyt, joten adjöö!

Onko Steamin kesäaleista löytynyt mitään aarteita?

8 kommenttia:

 1. Castle Crashers, Killing Floor ja Kingdoms of Amalur : Reckoning tuli ostettua aleista kun halvalla sai, oottelen vielä näille viimosille päiville jotakin huikeita alennuksia, että on vaan pakko ostaa. :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, Castle Crashers on ihana. :3 Oli pakko itse hankkia perään Battleblock Theater, jospa olis yhtä hauska. Kingdoms of Amaluria pitää kans harkita!

   Poista
 2. Tämänkertaisen Steamin alen "ongelma" oli se, että satuin omistamaan jo entuudestaan hyvin monet siellä olleista hyvistä peleistä :D Noista mainituista ainakin omasta mielestäni hyviä olisivat olleet ainakin Mirror's Edge, Saints Row 3, Arkham-pelit, Deus Ex ja Se Skyrimin Legendary Editionkin olisi ollut vähän päälle 10 eurolla :P Mieleen jäi myös Complete Trine aivan parilla eurolla... noissa Steamin saleissahan kannattaa muistaa että vaikka ne mainostaa etusivulla vaan esim. Trine 2:ta niin todennäköisesti myös sarjan muut osat ovat samalla alennusprosentilla :)

  Ostin suht vähän pelejä tuosta alennusmyyntikampanjasta, erikoisin hankinta taisi olla Terrarian tekijöiden Pixel Piracy joka vaikuttaa ainakin tähän mennessä suht hauskalta.

  Olen käsittänyt että tämä päivä olisi viimeisin päivä kun tuonne aleen tulee uusia tarjouksia. Nämä kaksi seuraavaa päivää uusitaan niitä aiempia tarjouksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, Steam piilottelee mielettömän hyvin saman sarjan muiden osien alennuksia. :D Fallouteista näytettiin vain yksi etusivulla, niin jäi toinen vahingossa hankkimatta. Ja mitä Pixel Piracyyn tulee, niin vaikuttaa kuuleman mukaan semihauskalta. Also oho, jännää, en tiennykään viimeisintä. Pitää vissiin yrittää bongata ohimenneitä tarjouksia vielä!

   Poista
  2. Olin onneksi väärässä, tuo ei ollutkaan vielä viimeisin tarjouspäivä vaan se alkoi vissiin nyt. Edge of Spacesta oli hyvä tarjous, saa yhden pelin 6,5 eurolla ja kaksi kappaletta 16 eurolla :D Jos sille special editionille laitetaan vielä 50% alennusprosentti niin ostan sen... ja Wolfenstein odottelee jo ostoskorissani :)

   Poista
 3. Star Wars kotor 2 ja system shock 2. Sekä muuten samat kuin Nännillä paitsi ei Amaluria. Sitä lainataan toisiltamme. :D Helvetin kätevä muuten tuo "perhe" lainaamis homma mikä on steamissa. Ei tartte moneen kertaan ostella samoja yksinpelejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo ite yhtään ymmärtänyt miten toi perheenkeskeinen lainaushärdelli toimii. :D Yksittäisiä pelejä voi siirtää väliaikaisesti accountilta toiselle, vai?

   Poista
  2. No siis jotenkin niin :D periaatteessa melkein sama kuin fyysisen pelin lainaaminen toiselle. Erona vain se, että jos sinä haluat omaa peliäsi pelata mitä kaveri pelaa niin kaveri potkitaan pelistä pois. Eli ei tuu sellasta, "mun peli mää pelaan, anna se takas" Toiselle siis annetaan käyttöoikeudet omiin pelehin.

   Poista