8. heinäkuuta 2015

Sotakäsitöiden maailma

Olipa kerran Blizzardin alennukset ja... no, kävi vahinko. Melko lailla aina  oon ollut hyvin varma siitä, etten ensinnäkään koskaan tulisi World of Warcraftiin koskemaan. Kyse ei niinkään edes ollut siitä, ettenkö saattaisi mörpistä tykätä, vaan enemmänkin hölmön hintaisista kuukausimaksuista. Tykkään itse ostaa mieluummin koko pelin kerralla saamalla ainakin melkein kaiken sisällön auki saman tien, joutumatta paniikissa käyttämään lähes kaikkea hereilläoloaikaani pelin pelaamiseen vain optimoidakseni rahankäyttöni seuraavan kuukauden aikana. Tää kyseinen kummitteleva kuukausimaksu on kaikki nämä vuodet aika tehokkaasti estänyt peliä kokeilemasta, mutta nyt jos olisi senkin aika. Ja mikäs sen parempaa kuin ulista tuloksista tänne. :D

Mitä Warcraftin maailmaan tulee, niin huomioitavaa on se, etten tiedä loresta oikein mitään. Hearthstonen kautta on onneksi saanut törmätä muutamiin hahmoihin (Malfurion on edelleen äärettömän hieno), kuten ehkä myös vähän hupsuihin katseisiin kun yksinäinen pelaaja kikattelee itsekseen "hei tuosta kortista tykkäsin Hearthstonessa". Melkoisen pohjalta ollaan siis aloitettu.

Muutaman päivän ajan olen ahkerasti yrittänyt kokeilla vähän sitä sun tätä mitä hahmopuoleen tulee, ja päällimmäisenä hahmonluonnista käteen on jäänyt sen vaikeus. Käytettäviä classeja on enemmän kuin keskivertomörpissä (mikä on ehdottoman hieno asia!), mutta jokainen rotu ei taasen voi jokaiseen niistä edes erikoistua, joten osa haaveista murentui heti kättelyssä. Vanhassa pelissä hahmomodelit ja grafiikat ylipäätään eivät välttämättä ole uusien tasolla, mutta tällä hetkellä vain harva rotu oikeasti näyttää ulkoisesti houkuttelevalta kokeilla jos haluaa erottua miljoonan blood elfin seasta. Muutoin voin vain ihastella, miten paljon eri rotujen ja niiden asuinpaikkojen eteen pelissä on tehty töitä! Toistaiseksi ainakin lajeista on noussut esiin suosikiksi draenei ja classeista druidi. :3

Niin paljon kuin haluaisinkin sanoa toisin, niin TOISTAISEKSI peli ei ole tuntunut juurikaan erilaiselta verrattuna muihin mmorpgeihin tehtävien suhteen. Tällä hetkellä puhuu vasta levelille 30 päässyt ja vain muutaman instancen selvittänyt henkilö, enkä voikaan oikein mitään sanoa vielä myöhemmästä sisällöstä. Vika voi olla siinä että maailma ei ole tuttu tai että peli ei tarpeeksi yllytä pelaajaa lukemaan jokaista questkuvausta rakkaudella, mutta tähän mennessä suurin osa questeista on tuntunut hyvin samalta kuin aina ennenkin. Nouda asioita, tapa asioita. Tarinallisesti maailma kyllä on kiehtova, mutta gameplaywise seikkailu ei ole vielä ainakaan sykähdyttänyt.

Ihan täysin rakastunut olen kyllä pieniin yksityiskohtiin, kuten myös niihin vähän isompiinkin asioihin, jotka sitten tuovat peliä esiin omana itsenään. Ihastuin mm. mahdollisuuteen puhua chatissa oman lajinsa kieltä niin, ettei teksti näy muille kuin pelkkänä hepreana. Vaikken välttämättä ominaisuutta tulekaan koskaan käyttämään, niin ajatuskin niinkin pienestä yksityiskohdasta on varsin hullaannuttava. Ihastuttaa nähdä peli, jonka maailman eteen on nähty niin paljon vaivaa pitkän elinaikansa varrella. Plus Blizzardin tekemät trailerit ovat ihan äärettömän upeita, ja ovat jo sellaisenaan katsomisen arvoisia.

Taisteluissakin peli tuntuu yllättävän jatkuvasti. Odotin melko perinteistä mörppitaistelua jossa kieritään näppäimistöllä aivottomasti, mutta ilmeisesti siitäkin löytyy oma syvyytensä. Tuntuu vallan höperöltä ja samaan aikaan niin hyvältä, että vastaavassa pelissä on jopa väliä sen suhteen mitä skillejä käyttää ja minä hetkinä. Odotan jatkolta hyvin paljon. Tekninen puoli ei sitten toimikaan ihan niin hyvin (esim. kohteen valitseminen ja vaihtaminen tuntuu hyvin, hyvin nihkeältä), eikä mielestäni sellaista kyllä tarvitsisi joutua nielemäänkään pelkän  "no siihen tottuu ajan kanssa"-murjauksen varjolla.

Tämä on oikeasti melko jännittävää, sikäli en Guild Wars 2:n lisäksi juurikaan ole löytänyt miellyttäviä massapelaamismaailmoja. Kokeilen ehdottomasti maksetun kuukauden loppuun ja katson sitten uudestaan löytyykö lisää sanottavaa, vai jääkö edellä mainittu edelleen ainoaksi mmorpgiksi johon suostun enää hymyillen koskemaan. Varoitan siis, aiheeseen saatetaan palata uudestaan jaarittelun parissa. :D Muita pelin ystäviä löytyykö?

4 kommenttia:

 1. Kokeilin joskus vuosi pari sitten pari kuukautta. Maailma oli aika kiinnostava ja pelasinkin lähinnä soolona. Jossain kohtaa maku lähti kun jouduin puoliväkisin power leveelattavaksi, enkä sitten jaksanut uuttakaan hahmoa tehdä. Olen pari kertaa miettinyt josko yrittäisi uudestaan nyt kun kaikki hahmo-modelit eivät ole enää susirumia (kuulemma), mutta pitää nyt katsoa tapahtuuko tämä koskaan kun mörppikuume on itselläni niin harvinainen olotila, ja ehkä muutenkin käyttäisin sen kuumeen mieluummin FFXIV:n.

  GW2 oli omasta mielestäni hauska peli pelata (olin Elementalist), vaikka ilo lähtikin aika nopeasti kun sai kaiken auki: Taistelu GW2:ssa on hauskaa, mutta PvE:n kyllästyy nopeasti jos ei ole mitään avattavaa, ja jos tarina ja ympäristöt tuntuvat yhdentekeviltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, nyt kun vertaili vanhoihin niin onhan nuo hieman parempia, muttei edelleenkään ainakaan omiin silmiin mitenkään järkyttävän upeita modeleita. :D Mut jos kerta viimesimmästä pelikerrasta on noin kauan, niin ainahan tietty kannattaa kokeilla ja kattoa miten kaikki on muuttunut! Kuulemma ainakin muuttunut aika paljon.

   Ite en ole vielä GW2:ssa päässykään max leveliin asti (elementalistia tekisi mieli kokeilla). Harmi jos ilo on siinä vaiheessa kadonnut, oon kuullut kauheesti hyvää siitä miten paljon jännittävämmäksi peli siitä lähtee mm. kun on isommat vapaudet craftata aseita ja niin pois päin. Kiitos kommentista! :3

   Poista
  2. Korkeammilla tasoillahan on PvP, mutta itseäni ei niin kamalasti kiinnosta. Craftaus taisi ainakin keskitasoilla olla jotain masentavan yksinkertaista materiaalien keräystä ja sulatusta, mutta hyvä jos edes hieman paranee loppupelissä.

   Poista
 2. http://rollaattori.blogspot.fi/2015/07/kymmenen-kysymysta-haaste.html Sinulle olisi haaste :D

  VastaaPoista